Rivian vinner eldrivna pickup-racet i USA – leveranser till sommaren 2021

Amerikanska Rivian har inatt svensk tid uppdaterat sin webbplats med priser och tillvalspaket för sin eldrivna pickup Rivian R1T. Lanseringsmodellen kommer i USA kosta från 75 000 dollar med leveranser som startar i juni nästa år.

Därmed blir Rivian den första eldrivna pickupen ut på marknaden. Den topputrustade lanseringsversionen får en räckvidd på omkring 480 kilometer, enligt den amerikanska körcykeln EPA. Rivian R1T är en riktig tuffing med fyrhjulsdrift, en dragkapacitet på närmre fem ton och ska kunna ta sig igenom vattendrag med ett djup på upp till en meter.

Längre fram, med lansering i början av 2022 kommer en lägre prissatt instegsmodell som startar på 67 500 dollar. Rivian har också lovat fler modeller med större batteri och längre räckvidd.

Bland Rivians största konkurrenter finns Tesla Cybertruck med ett prisspann på mellan 49 900-70 000 dollar med en tillverkningsstart i slutet av 2021. En annan utmanare är GMC Hummer som ska komma till hösten 2021. Hummerns lanseringsversion har dock ett startpris på hela 112 595 dollar. Även Ford har en pickup i görningen.

Det är fortsatt oklart om någon av pickup-modellerna kommer att nå Sverige. Tesla Cybertruck går att reservera på Teslas svenska webbplats. I sitt nuvarande utföranden kommer den dock inte vara godkänd för trafik i EU.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.