Rivian utvecklar egen elmotor för att tackla leveransbekymmer

Amerikanska elbilstillverkaren Rivian använder motorer från Bosch, men att skala upp produktionen har varit problematiskt till följd av halvledarbristen. Därför har Rivian nu utvecklat en egen, enklare motor som man döpt till Enduro.

Målet är att snabbare kunna skala upp produktionen, och i snabbare takt beta av de växande orderböckerna. Den nya motorn kommer Rivian introducera i sin eldrivna pickup R1T och suven R1S senare i år. Den är beroende av färre halvledare än den elmotor Rivian använder idag.

De bestående problemen i leveranskedjorna har gjort att Rivian gång på gång missat sina produktionsmål, skriver Carscoops. Det har lett till att Rivians aktiekurs rasat till rekordlåga nivåer.

Foto: Rivian

– Ett av de viktigaste verktygen som vi har till vårt förfogande är introduktionen och produktionen av Enduro-drivenheten i år som ger oss en ny sekundär försörjningsbas i produktionen, sa Claire McDonough, Rivians CFO vid ett investerarevenemang tidigare i år.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.