Rivian slopar ”tank turn” på el-pickisen för att inte skada miljön

Tidigt under utvecklingsarbetet av elpickupen Rivian R1T visade Rivian upp styrkan med fyra individuella motorer. Pickupen kunde rotera runt sin egen mittpunkt i en manöver som man valt att kalla ”tank turn”.

Men sedan dess har Rivian backat, och sagt att funktionen aldrig kommer att nå produktionsbilarna. Anledningen är att det inte rimmar med företagets image att värna om naturen och omgivningarna vid offroad-körning. I veckan gav Rivian-chefen RJ Scaringe en kort kommentar:

– Det är så lätt att missbruka och så svårt att se till att vi inte river upp stigar och verkligen gör saker som står i kontrast till vad vi som företag står för, sa RJ Scaringe.

Mercedes provar också

Rivian är inte den enda biltillverkaren som visat upp en liknande stunt. Mercedes planerar sin egen tolkning som man valt att kalla för G-Turn till sin eldrivna G-Wagon EGQ.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.