Rivian har planer på 5 nya elbilar, som ska få folk att lämna det fossila

RJ Scaringe, VD för Rivian.

Rivian fick ett rejält tillskott i kassan i veckan i samband med tillkännagivandet av att Volkswagen går in som investerare. Upp till 50 miljarder kronor kan det bli som Rivian tänker använda till utvecklingen av de kommande massmarknadsmodellerna Rivian R2 och R3.

Men planerna stannar inte där. R2 och R3 är två modeller för en betydligt bredare marknad än vad Rivian erbjuder idag genom pickupen R1T och suven R1S. Den planerade lanseringen är satt till 2026. Utöver Rivians redan lanserade modeller och uppvisade koncept avslöjar nu Rivian planer på ytterligare fem nya modeller.

Det är en rejäl blandning med bilar som enligt planen både linjerar dagens andra generationen elbilar som Rivian lanserat tidigare i år, men också en som ställer sig parallellt med Rivian R2/R3. Tre helt okända nyheter planerar sig däremot i den helt nya kategorin ”överkomlig för massmarknaden”.

Den stora överraskningen enligt planen är kanske inte att Rivian planerar att lansera bilmodeller i framtiden som fler ska ha råd med. Den största överraskningen är kanske den okända modellen som kan tänkas finnas i den omedelbara närheten som bygger på den nuvarande andra generationens hårdvara som erbjuds med dagens produktutbud.

För Rivian handlar det om att skapa produkter som lockar kunderna, och i en video om tekniken man utvecklar berättar Rivians VD RJ Scaringe mer:

– Det är så viktigt att vi som bransch skapar lösningar eller produkter som verkligen är spännande för kunderna, produkter som lockar dem att byta från ett fordon med förbränningsmotor till ett med elmotorer. Och att få köpare av fordon att exponeras för fördelarna med en välutvecklad, mycket övertygande elbil som passar deras formfaktorbehov, deras prisnivåbehov, deras lagrings- och lastkapacitetsbehov är verkligen viktigt, säger RJ Scaringe.

Se videon nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.