Rivian kan vända runt sin egen axel – se videon här

Den eldrivna pickupen R1T och SUV:en R1S kommer att få en otrolig radie. Genom att låta den individuella drivningen för de fyra hjulen arbete i olika riktningar kan elbilen vända runt sin egen axel.

Rivian kallar funktionen för ”tank turn”, fritt översatt till stridsvagnsvändning då den kan utföra en sådan vändning precis som många stridsvagnar kan. Finessen kan komma till nytta om man nyttjar bilen i vildmarken där utrymmet för att vända kan vara begränsat.

I videon nedanför kan du se stunten utföras:

Kommer till USA 2021

Pickupen Rivian R1T ska nå amerikanska kunder i slutet på 2020. Den kommer ha en räckvidd på upp till 65 mil med det största batteripaketet på 180 kWh. Kraftfull är den också och ska klara 0-100 km/h ska den klara på 3 sekunder. Bilen ska kunna lasta 800kg eller dra en släpvagn på upp till 5 ton.

Priset för den amerikanska marknaden och instegsmodell är 61 500 dollar efter subventioner har Rivian uppgett. SUV-varianten R1S kommer under 2021. Om de två modellerna från Rivian kommer till Sverige återstår att se.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.