Rivian kan bygga elbilsfabrik i Storbritannien – förhandlingar pågår

Enligt tidigare uppgifter planerar elbilstillverkaren Rivian att komma till Europa i början av 2022. Först ut blir i så fall pickupen R1T. Det avslöjade ett mail som ska ha kommit från en Rivian-anställd.

Nu rapporterar nyhetskanalen Sky News om att Rivian även tittar på att etablera en fabrik i brittiska Bristol. Enligt Sky News har Rivian under ett par veckors tid fört hemliga samtal med den brittiska regeringen om en möjlig etablering.

Samtalen ska ha kretsats kring en fabrik där man ska fokusera på att tillverka Rivians elbilar. Det behöver alltså inte röra sig om en Gigafabrik som också inkluderar batteritillverkning.

Fabriken skulle innebära en investering på motsvarande 12 miljarder kronor enligt nyhetskanalens källor. Samtidigt ska det också finns erbjudande från Tyskland och Nederländerna, enligt Sky News.

Beskedet om att etablera en fabrik i Storbritannien eller på annat håll i Europa förväntas komma under de kommande månaderna, skriver Sky News. Utöver pickupen ska Rivian också tillverka suven R1S som bygger på samma plattform som pickupen. Dessutom har ehandelsjätten Amazon investerat tungt i Rivian och har beställt över 100 000 eldrivna budbilar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.