Rivian hårdtestar pickup R1T med ett släp på 5 ton i 47 graders ökenhetta

Amerikanska startupbolaget Rivian hårdtestar just nu sin pickup inför lanseringen nästa år. I en ny video får vi följa med ut i den stekheta öknen där Rivian testar pickupen med släpvagn. 47ºC, uppförsbackar och ett släp på närmre 5 ton är några av utmaningarna som möter pickupen Rivian R1T.

– Vi startade rutten på en höjd av 167 meter nära stranden vid Colorado River i Bullhead City (cirka 15 mil söder om Las Vegas), och klättrar sedan upp genom Black Mountains till mer än 1067 meters efter endast 1,8 mils körning innan det försiktigt avtar nära Golden Valley, Arizona, skriver Rivian om etappen.

Utmaningen kan du se direkt i videon nedan:

Enligt Rivian gick de tuffa testerna bra: ”R1T nådde långt över målen”, kommenterar Sushant More, ansvarig för bilens värmesystem.

Rivian R1T kommer bli en kraftfull pickup med upp till 750 hästkrafter och en räckvidd på omkring 600 kilometer. Lanseringen sker först i USA i början av nästa år. Det finns sedan planer för en europeisk lansering drygt ett år senare.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.