Rimac firar 15 år med specialversion av eldrivna supersportbilen Nevera

Rimac Automobili fyller 15 år och det väljer nu den kroatiske supersportbilstillverkaren att fira med en specialversion av sin elbil Rimac Nevera. Allt började 2009 när grundaren Mate Rimac fick för sig att konvertera en BMW 3-serien till eldrift.

Redan då fick Mate Rimac smak för världsrekord, med sin konverterade eldrivna BMW knep han världsrekordet för den snabbast accelererande elbilen i världen med tiden 3,3 sekunder för sprinten 0 till 100 km/h.

2018 tillkännagav Rimac den eldrivna hyperbilen Nevera. En modell som idag innehar 23 världsrekord. En av de mest imponerande bedrifterna är snabbaste toppfarten baklänges med 275,75 km/h.

Specialutgåva av Nevera

I vilket fall, för att nu fira 15 år släpper Rimac en specialutgåva av Nevera. Endast nio exemplar kommer att byggas och den första bilen är nu färdig i en nyans av koppar med en matt lack. Kopparfärgen ska symbolisera energi, såväl som den mer praktiska tillämpning att det används som det ledande materialet i elkablar.

Priset för specialutgåvan startar på 2 350 000 euro (27 miljoner kornor), och då ingår alla tillval samt en skräddarsydd uppsättning väskor som matchar interiören i kundens Nevera.

Den första av bilarna kommer att visas upp på bilfestivalen Goodwood Festival of Speed i sommar. Den kommer dessutom ge sig an backloppet Time Attack – där Rimac knep ett världsrekord 2023 som snabbaste produktionsbilen med tiden 49,32 sekunder.

– Helt ärligt, när jag började mixtra med min första bil i ett garage kunde jag inte ens ha drömt om att vara där vi är nu 15 år senare. Det var så många gånger under de första åren som vi verkligen trodde att företaget inte skulle klara det, så att nå 15-åriga milstolpen kändes som att det var värt ett firande, kommenterar Mate Rimac.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.