Rimac erbjuder kunder fri laddning på Ionity i 8 år

Kroatiska sportbilstillverkaren Rimac Automobili har ingått ett partnerskap med snabbladdningsoperatören Ionity. Ägare av supersportbilen Rimac Nevera får ladda obegränsat och kostnadsfritt hos Ionity i åtta år.

Men ja, kostnadsfritt är väl en definitionsfråga då en Rimac Nevera kostar runt 20 miljoner kronor. Dessutom är det begränsat till de 150 första sålda bilarna.

– När folk tänker på Rimac, tänker de på den rekordstora prestandan som Nevera levererar, såväl som den banbrytande tekniken i företagets hjärta. Nevera utvecklades i första hand som en hyper-GT snarare än en banfokuserad bil. Det är en användarvänlig hyperbil. Samarbetet med Ionity tillåter oss att ta denna upplevelsen till nästa nivå, säger märkets grundare Mate Rimac i ett pressmeddelande.

Rimac Nevera har ett batteri på 120 kWh och en WLTP-räckvidd på 490 kilometer. Med en maximal laddningseffekt på 500 kW kan Nevera maxa Ionitys 350 kW-laddare. Att ladda från noll till 80 procent ska ta runt 25 minuter.

– Så Ionitys omfattande laddningsnätverk är en perfekt match för Rimac. Ionitys laddteknik garanterar en snabb och tillförlitlig laddningsupplevelse över hela Europa, vilket säkerställer att depåstoppen blir så korta och enkla som möjligt, avslutar Mate Rimac.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.