Riksbyggen gör det enklare för BRF:er att skaffa laddbox

Riksbyggen förvaltar 174 000 parkeringsplatser. Tidigare i år berättade Riksbyggen att efterfrågan på att installera elbilsladdare i bostadsrättsföreningar ökar. Samtidigt saknade många föreningar både de rätta verktygen och kunskapen för att kunna ta rätt beslut för att köpa in en lösning.

Därför har Riksbyggen nu tagit fram en tjänst tillsammans med Eways som ska göra det både enkelt att hitta rätt lösning men också att sköta driften av laddstationerna.

– Efterfrågan på laddstationer ökar snabbt just nu. Riksbyggen har tillsammans med Eways tagit fram en kostnadseffektiv lösning som inte innebär en massa administration för styrelsen. Det känns jättebra att vi nu kan lansera tjänsten för laddstationer. Många kunder har väntat på detta, säger Göran Danling, affärsutvecklare på Riksbyggen.

I tjänsten ingår en förstudie för att identifiera förutsättningarna för installationen och ett brett sortiment på valbara laddlösningar. När boxarna sedan är i drift kan bostadsrättsföreningarna debitera användningen utifrån förbrukning. Kostnaden läggs direkt på medlemmarnas månadsavi utan att skapa merarbete för styrelsen.

– Det går ju inte att övergå till elbil om man inte kan ladda den på ett enkelt sätt. Om vi kan bidra till att tio procent av de parkeringsplatser vi förvaltar får laddstationer så blir det en betydande insats för ett mer hållbart samhälle, säger Göran Danling.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.