Renaults elbilar gör som Polestar och får Android Automotive OS

I veckan visade Renault upp sin kommande elbil Mégane E-Tech Electric. Elbilen som placerar sig i C-segmentet kommer till Sverige i vår och kommer bland annat erbjuda upp till 470 kilometer i räckvidd.

Multimediasystemet på elbilen följer i spåret av många andra elbilar genom en vertikal skärm på 24 tum. Något vi bland annat ser i Polestar 2. Likheterna med Polestar slutar dock inte där.

Mégane e-Tech kommer också att vara utrustat med Android Automotive OS, precis som Polestar och Volvo var först med att anamma. Med det kommer Google Maps, Google Play Apps, Google Assistant och en elektrisk ruttplanerare helt integrerat med bilen.

Dessutom får bilen tack vare Google väl utvecklat röststyrning. I Polestar 2 är det en funktion som hyllats av många bilrecensenter redan från dag ett.

Lanseringen kommer ske nästa år. Mer om Mégane E-Tech Electric kan du läsa i den här artikeln från premiären.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.