Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Renault Zoe sopar just nu mattan med sin elbil

Press: Renualt Zoe

Tidigare i år förnyade Renault sin elbil Zoe genom att ge den ett nytt batterialternativ på 41kWh med en räckvidd på 40 mil. Det är en dubbling jämfört med den mindre föregångaren som kunde nå 20 mil med sitt batteri på 22kWh.

Nu meddelar Renault i ett pressmeddelande att tillskottet har gjort Zoe oerhört populär. Renault Zoes försäljning har ökat med 300% jämfört med förgående år.

– Vi ser ett växande intresse för Renaults elbilar ute hos våra konsumenter. Under första halvåret har försäljningen av Renault ZOE tredubblats, säger Thomas Holm, Sverigechef Renault Nordic AB

Renault i ledning just nu

I juni ledde Renault Zoe försäljningen av eldrivna bilar och under juli stod  Zoe för den största beståndsökningen, enligt Power Circle. Totalt finns det dock ungefär dubbel så många Nissan Leaf och Tesla Model S på våra svenska vägar jämfört med Zoe.

Unikt för Zoe är den långa räckvidden, som är bäst i sin klass. De enda bilarna med längre räckvidd för tillfället är de betydligt dyrare bilarna från Tesla.

Tidigare i år hyllade Allt om Elbil Renault som bästa elbilen med lågt pris och lång räckvidd.

Mer från eldrift Renault i höst

I höst kommer också en uppdaterade version av transporten Kangoo ZE med förlängd räckvidd på 27 mil, jämfört med dagens 16 mil och senare i år kommer också Renaults största transport Master som elbil.

Jämför marknadens elbilar i vår räckviddstabell.

Annons.


Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Tesla har länge haft ett rekommendationsprogram där Tesla-ägare kan få belöningar genom att rekommendera andra till att köpa en Tesla. Belöningarna har varierat genom...

Elbil

I veckan rullade den första leveransklara pickupen Rivian R1T av produktionslinan i Normal, Illinois. Därmed vann Rivian kampen om att vara först om att...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons