Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Renault Zoe är den populäraste elbilen i Europa – än så länge

I en tid av ny konkurrens med nya lanseringar av elbilar blickar Renault tillbaka och sammanfattar sina försäljningsframgångar. Renault ligger i toppen när det gäller flest sålda elbilar i Europa.

Antalet nyregistrerade elbilar i Europa hittills i år uppgår till 507 833 stycken. Det är omkring 70 procent fler elbilar än vad som fanns i oktober 2019. Jämfört med förra året har Renaults försäljning av elbilar ökat med 74 procent i år. Den populäraste modellen för Renault är Zoe.

Renault som funnits på elbilsmarknaden sedan 2010 har grävt ner sig i statistiken, som man nu redovisar. Statistiken visar att man sålt närmre 337 000 elbilar i Europa sedan 2010. Det är fler än Tesla som sålt omkring 281 000 elbilar och Nissan med drygt 215 000 elbilar.

Populäraste modellen är Renault Zoe med 253 000 sålda exemplar. Andraplatsen innehar Nissan med 180 000 sålda Nissan Leaf i Europa, följt av 143 000 Tesla Model 3. För ordningens skull bör vi notera att både Zoe och Leaf funnits på marknaden drygt tre gånger så länge som Tesla Model 3.

Nya modeller utmanar

Under året har flera nya elbilar kommit. Däribland Volkswagen ID.3 som under oktober månad blev den mest sålda elbilen i Europa. Totalt sålde Volkswagen 10 059 exemplar av nya ID.3. Zoe tog andraplatsen med 9 848 sålda exemplar, följt av Hyundai Kona på 5 025 elbilar.

Den svenska statistiken skiljer sig något från den europeiska. Under oktober toppade Polestar 2 (274 st), följt av Kia e-Niro (236 st), Volkswagen ID.3 (213 st), Nissan Leaf (189 st) och Renault Zoe (166 st) på femteplats.

– Drygt 40% av Zoe försäljningen i Sverige går till privatkunder. Vi ser en stor ökning bland bildelningsföretag som satsat på eldrivet, men kommuner, landsting och leasingbolag spelar fortfarande en viktig roll för Zoe-försäljningen. Renault Zoe är referensbilen i många kommuner när man köper eller leasar elbilar, säger Thomas Holm, Sverigechef på Renault Nordic AB.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Tesla har länge haft ett rekommendationsprogram där Tesla-ägare kan få belöningar genom att rekommendera andra till att köpa en Tesla. Belöningarna har varierat genom...

Elbil

I veckan rullade den första leveransklara pickupen Rivian R1T av produktionslinan i Normal, Illinois. Därmed vann Rivian kampen om att vara först om att...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons