Renault visar upp trådlös laddning under färd

Foto: Press

Det är i samarbete med Qualcomm Technologies som Renault visat upp en elektrisk Kangoo som kan laddas under färd. Tekniken kallas för dynamisk laddning och fungerar i upp till hastigheter om 100km/h.

Systemet har installerats på en provsträcka nära Versailles. Kangoo-bilarna som är specialbyggda plockar upp sin laddning från vägbanan. Systemet använder magnetisk induktion för att skapa en trådlös energiöverföring från en markbaserad dyna till en dyna i bilen. Tekniken är inte helt olik den vi ser i Maglev-snabbtåg.

Tekniken sägs inte störa ut annan magnetisk utrustning och är främst tänkt att användas i stadsmiljöer för att skapa ett bekymmerslöst körande för elbilar.

Om ett par veckor kommer Renault visa upp en ny Kangoo med längre räckvidd, men troligt är att den inte kommer ha denna tekniken som är i tidiga forskningsstadiet.

Slingan i marken. Foto: Press
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.