Renault Trucks ger Tesla en känga i ny reklamfilm

Det är inte helt ovanligt att biltillverkare och andra företag ibland spelar varandra ett spratt genom reklamkampanjer. I en fransk reklamkampanj riktar Volvoägda lastbilstillverkaren Renault Trucks nu en känga till Tesla.

Bakgrunden är den eldrivna lastbil som Tesla nu ska börja leverera i december. Det var fem år sedan som Tesla premiärvisade Tesla Semi som ska klara upp till 800 kilometer på en laddning.

Reklamkampanjen ser vi nedan. Två affischmontörer sätter upp en reklamkampanj för Tesla Semi för att sedan sätta sig i sin eldrivna lastbil från Renault.

Översättningen av den franska texten lyder: ”Det finns de som gör stora tillkännagivanden” vilket sedan följs av ”och de som redan gör mil”.

Sedan 2000 äger Volvokoncernen Renault Trucks. Den eldrivna lastbilen vi ser i klippet har en kapacitet på 26 ton, har en batterikapacitet på 375 kWh och en räckvidd upp till 315 kilometer.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.