Renault tar hjälp av Kina för att bygga en elbil för 20 000 euro

Renault Twingo som elbil. De tre ikoniska luftintagen på huven är nu en display som visar batterinivån.

Det var i november som Renault visade upp planerna på en helt ny eldriven Renault Twingo. En helt ny bilmodell som ska fängsla kunder med ett låg instegspris på 20 000 euro. Konceptet som vi fick se då skulle bli verklighet på två månader.

Sedan dess har det talats om att Renault ska ta hjälp av Volkswagen för att utveckla den billiga instegsplattformen. För två veckor sedan blev det känt att det samarbetet inte blir av, och Volkswagen gick dessutom i veckan ut med att de utvecklar sin 20 000 euro-elbil själva.

Tar hjälp av Kina. Nu blir det istället känt Renault kommer att ta hjälp av en kinesiska partner för att verkliga Twingo på den rekordkorta tiden. Partnerskapet ska lära den franska biltillverkaren hur man snabbar upp utvecklingen nya elbilsmodeller, skriver Bloomberg.

Renault Twingo ska dock i huvudsak utvecklas i Europa, och ska dessutom byggas här i Europa. Sannolikt kommer den byggas i Slovenien, sa VD Luca de Meo under företagets aktieägarmöte tidigare i månaden. Dagens bensindrivna Twingo byggs i Slovenien.

Renault Twingo ska lanseras 2026.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.