Renault Kangoo E-Tech kommer som personbil

Transportbilen Renault Kangoo har länge funnits som elbil. Nu tar även personbilsvarianten som i Sverige kallas för Kangoo Family klivet mot att bli elbil. Officiellt sker premiären i samband med bilmässan i Paris nästa vecka, men redan nu släpper Renault detaljerna.

Den nya personfraktaren Renault Kangoo E-Tech är utrustad med ett batteri på 45 kWh och erbjuder en räckvidd på upp till 285 kilometer. Den drivs framåt av en motor på 90 kW (120 hk). Klart är också att den får värmepump vilket är nyttigt vid körning i kallare klimat.

AC-laddningen kommer med två alternativ, både 11 kW och 22 kW-erbjuds. DC-laddning är upp till 80 kW, vilket ska ge runt 170 km på 30 minuter.

Det rör sig alltså inte om någon ny banbrytande drivlina under den nya modellvarianten. Specifikationerna är detsamma som i skåpbilen.

Renault Kangoo E-Tech får fem sittplatser och ett rejält lastutrymme på hela 850 liter. Om den bakre stolraden fälls lastar den upp till 2500 liter. Sätena bak kan fällas enligt 60-40-principen.

Baksätet går att nå genom skjutdörrar på båda sidorna. Stolsraden går också att skjuta, för att antingen ge mer bagageutrymme eller benutrymme.

Förarmiljön känner vi igen från den bensindrivna syskonmodellen. Den enda skillnaden finns på instrumentbrädan som visar information knuten till elbilsdrivlinan.

Enligt Renault ska beställningarna öppna i november, och leveranserna starta i början av 2023. Om det även innebär en säljstart på den svenska marknaden återstår att se. Kanske får vi mer information till anslutning av premiären nästa vecka?

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.