Renault kan satsa på elbilar i nytt bolag

Renault är på väg att bryta ut sin verksamhet för elbilar och mjukvaruutveckling till ett nytt bolag. Det skriver bland annat nyhetsbyrån Bloomberg. Den nya enheten för elbilar kommer heta Ampere.

Ampere kommer att få runt 10 000 anställda i Frankrike och målet är också att introducera enheten på börsen under nästa år. Under denna vecka förväntas Renaults VD Luca de Meo berätta mer om de nya planerna.

I samband med omstruktureringen kommer Renault också bryta ut sin utveckling och tillverkning av förbränningsmotorer i ett ytterligare bolag. I det bolaget kommer Geely gå in som delägare, tillsammans med Renault.

Utbrytningen av elbilsverksamheten från Renaults ska göra det enklare och effektivare att ställa om i skiftet till elbilar. Samt göra det enklare att ”parera en möjlig lågkonjunktur som kanske hägrar”.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.