Renault kan ha eldriven minibuss på gång med nya Renault Espace

En gammal Renault Espace från 1987.

Idag har Renault skickat ut ett pressmedelande om världspremiären av en uppdaterad Renault Espace. Märkets klassiska minibuss.

Även om Renault inte skriver det rakt ut kommer så kommer den med stor sannolikhet bli eldriven. Den främsta ledtråden är en bild på bilens modellemblem, där den sista bokstaven i Espace är särskilt framhävd på exakt samma sätt som på eldrivna Renault Megane E-Tech.

Samtidigt talar Renault om ”ett helt nytt kapitel för Espace som symboliserar förnyelsen av Renault”. Vi får däremot en försäkran om att den nya modellen kommer vara trogen sitt arv och de tidigare generationerna med god komfort, rymlighet och teknologisk innovation i toppklass.

Espace-emblemet får samma framhävda E som eldrivna Megane.

Den nya Espace kommer ha plats för upp till 7 personer. Världspremiären kommer att ske nu under våren. Då får vi se om den är helt eldriven.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.