Renault-gruppen visar planerna på kommande elbilar från Renault, Dacia och Alpine

I samband med den årliga resultatrapporteringen delade biltillverkaren Renault också med sig av sina framtidsplaner. Vi fick bland en glimt av vilka elbilar som Renault planerar att lansera framöver och dessutom när.

Årets nyheter känner vi till. Där finner vi Renault Megane E-Tech som hade svensk säljstart i veckan och taxibilen Limo från Renaults mobilitetsmärke Mobilize. Dessutom kommer i år en uppdaterad version av skåpbilen Kangoo.

Under 2023 kommer en uppdaterad version av passagerarversion av Renault Kangoo. Från Mobilize kommer en liten delningsbar bil med namnet EZ1. Tanken är att den ska kunna hyras för kortare resor i storstäder.

Mycket nytt 2024

Det är dock först år 2024 som vi ser desto fler nyheter från biltillverkaren och dess koncernsyskon. En av de redan kända modellerna är den lilla elbilen Renault 5. Alltså den gula bilen i bilden nedan. Modellen kan bli en naturlig ersättare till Renault Zoe tillsammans med den mindre Renault 4 som också ser ut att ha premiär under det året.

Under 2024 kommer vi dessutom att få se ytterligare en ny elbil från Renault som är något större än Renault 5. Den fjärde bilen från Renault under det året är sannolikt en större skåpbil om vi ska tro på siluetten av det som gömmer sig under skynket med Renault-loggan.

Renaults sportbilsmärke Alpine har två elbilar utplacerade på kartan. Det ena är en kompakt elbil med en liten vinge som lanseras 2024. Alpine har visat upp den siluetten tidigare. Året efter följer ytterligare en elbil från Alpine med en desto mjukare och mer sportbilslik form.

Arbetet med att uppdatera Europas billigaste elbil Dacia Spring pågår också. Planen är att lansera den uppdaterade versionen till 2024. Den kommer då att bygga på en ny plattform (CMF-A) som är mindre än den som kommer att sitta i Renault 5 (CMF-B). Man delar inte med sig av några fler detaljer än så. Det bortsett från att Dacia ska fortsätta vara lågprismärket inom koncernen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.