Renault 5 visas snart som eldriven racingbil

Den klassiska bilmodellen Renault 5 fyller 50 år. För att uppmärksamma jubileet har Renault tidigare berättat om planerna att lansera en modern nytolkning av modellen i form av en elbil. Den kommer gå i produktion 2024.

Men som en fortsatt del i jubileet planerar Renault också att visa upp R5 som en racingbil. Den kommer vi att få se mer av senare i den här veckan – men inför det har Renault nu släppt ett gäng första teaserbilder.

Inspirationen till R5 som racingbil ska komma från videospel. På teaserbilderna anar vi en rejält breddad variant av det tidigare konceptet på den eldrivna R5 och en rejäl vinge. Renault lovar också ett ”enastående överflöd med prestanda”.

Kommer 2025

Förra året berättade Renault om planer på att lansera tio elbilar på fyra år. Sju av dessa kommer att bära märket Renault och en av dessa elbilar är just Renault 5. Den har man redan idag visat upp som ett läckert knallgult koncept.

Pressbild: Renualt

Fokus för Renault 5 är att pressa priset på elbilar och man har talat om en ”mycket prisvärd prislapp”. Det ska bli möjligt genom en ny plattform som sänker fordonskostnaderna med 33 procent jämfört med nuvarande generationen av Zoe.

Målet är en elbil med omkring 400 kilometer i räckvidd. Plattformen har också stöd för Plug & Charge-teknik som ska ge enklare och smidigare snabbladdning. Utöver det är detaljerna få.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.