Renault 4 visas upp som helelektrisk SUV

Renault har nu premiärvisat utställningsbilen 4EVER Trophy på bilmässan i Paris. Den ska visa vägen framåt för Renaults framtida helektriska suv som ska placera sig i ett B-segment. Produktionsbilen ska bli en elbil som ska vara bekväm både på stads- och landsvägar.

Produktionsbilen får antagligen namnet Renault 4 och ska precis som Renault 5 bygga på den nya elbilsplattformen CMF-BEV. Den är speciellt framtagen för elbilar i det lägre prissegmentet och ska erbjuda upp till 400 kilometer i räckvidd.

Utställningsbilen Renault 4EVER Trophy är mer utsvävande i sina former. Den signalerar en robust elbil med terrängkaraktär och beach buggy-känsla. Inspirationen är hämtade från den klassiska bilmodellen Renault 4, men som en modern nytolkning med tydliga band till historiken.

– 4L är en myt. Och myter dör aldrig! Idag är det denna universella dimension av 4L, en bil som alla kan älska, som vi vill hitta genom en modern och elektrisk omtolkning av Renault 4, säger Luca de Meo, VD för Renault.

Renault lyfter fram flera detaljer i konceptet som visar på sitt arv till den ursprungliga Renault 4. Silhuetten med den framträdande motorhuven, stötfångaren och det vinklade bakpartiet är lätt att känna igen och sidorutorna bak med sina rundade hörn är placerade strax ovanför bakhjulen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.