Rekordmånga nya snabbladdare till elbilar i juni, men hur fungerar de?

Juni blev en rekordmånad med nya snabbladdare i Sverige. Det när 107 nya laddplatser öppnade med totalt 497 CCS-laddpunkter. Lägg där till ytterligare elva laddplatser som uppgraderats med 34 ytterligare uttag. Det visar en summering av David Lundback på forumet Elbilsveckan.

Men hur fungerar en snabbladdare rent tekniskt och hur lång tid tar det att etablera en ny laddstation? Den frågan får Peter Esse svar på när han träffar Max Ackerman från Nima Energy. För bakom varje snabbladdare måste det finnas en behov med en god genomströmning av elbilister men också en god tillgång på nätkapacitet.

Inslaget med Peter Esse och Max Ackerman där det snackas spänning, volt, nätanslutningar och förutsättningar för en god etablering kan du se nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.