Stort lyft för Polestar som ökat med 80 procent

Polestar rapporterar nu en stor ökning i antalet levererande fordon under årets andra kvartal. Det med 13 000 levererade bilar vilket innebär en ökning med 80 procent mot föregående kvartal. Polestar ser ljust på framtiden i takt med att de nya modellerna Polestar 3 och 4 börjas leverera.

Totalt har Polestar levererat 20 200 fordon i år. Man ser framför allt en stark tillväxt i Sverige, men också USA, Norge och Tyskland som bidrar till resultatet. På den svenska marknaden ökade Polestar med nästan 50 procent under första halvåret, jämfört med samma period förra året. Polestar innehar en total marknadsandel för elbilar på 6,4 procent i Sverige för de sex första månaderna.

– Vi går in i årets andra halva med ett starkt momentum. Våra två nya SUV:ar har fått fantastiska recensioner från globala medier. Intresset för kundprovkörningar har varit stort och vi har fått släppa ytterligare platser. Vi har accelererat förändringen av vår försäljningsmodell i Europa och har även förstärkt vår säljorganisation, kommenterar Thomas Ingenlath, Polestars vd.

Produktionen av Polestar 3 för den svenska marknaden startar i slutet av sommaren, det vid produktionsanläggningen i South Carolina i USA. Polestar 4 kommer utöver den befintliga anläggningen i Kina också att tillverkas i Sydkorea med start under andra halvan av 2025.

Relaterad läsning:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.