Rekordet: Fler elbilar än hybrider i trafik under mars månad

Mars 2019: Elbilsstatistik. Största beståndsökningen.

När Power Circle sammanställer Sveriges bilpark i mars ser vi ett nytt rekord. För första gången någonsin registererades fler elbilar än laddhybrider i trafik under en och samma månad.

Det är tack vare Tesla Model 3 som nått Sverige, med totalt 1 138 registrerade bilar under mars månad. Den mest populära hybriden, VW Passat GTE ökade inte alls.

Det finns idag dubbelt så många laddhybrider som elbilar i Sverige. En fördelning som är påväg att ändras skriver PowerCircle. I mars tillkom 2 236 elbilar men bara 1 714 laddhybrider.

”Det är oerhört spännande att följa elbilsutvecklingen just nu. 2019 är året då fler biltillverkare erbjuder riktigt attraktiva modeller som tar rejäla marknadsandelar redan från lansering”, säger Alexandra Andersson, projektledare & statistikansvarig, Power Circle AB.

Topplistan

De vanligaste elbilarna i Sverige är Nissan Leaf (4 277 st), Renault Zoe (3 985 st) samt Tesla Model S (3 745 st).

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.