Registreringen av elbilar susar framåt i Sverige, augusti ökade med 71 procent

Elbilar på laddning. En allt vanligare syn.

Vi fortsätter vår följetång med interaktiv grafik för att illustrera utvecklingen på nyregistreringen av elbilar. Grafiken ser du längre ner i artikeln.

Enligt branschorganisationen Bil Sweden så har elbilen i Sverige i år stått för 4,7 procent av marknadens nyregistreringar jämfört med 1,3 procent under samma period förra året.

– Rena elbilar, det vill säga bilar som drivs med enbart el, ökade med 71 procent i augusti och med 213 procent januari-augusti, säger Mattias Bergman, Vd BIL Sweden.

”Hittills i år har rena elbilar en andel av totalmarknaden på 4,7 procent jämfört med 1,3 procent samma period förra året. Slår man ihop rena elbilar och laddhybrider, så är var tionde ny bil som nyregistrerats hittills i år laddbar” skriver BIL Sweden.

Interaktiv grafik: Nyregstreringar elbilar

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.