Regeringen: Ska bli enklare att ladda elbilen nära lägenhet

Regeringen vill att det ska bli enklare att ladda elbilen närmare sin bostad – även för de som bor i flerbostadshus. Nu får Transportstyrelsen uppdraget att se över och förenkla de regelverk som ibland står i vägen för utbyggnaden av laddinfrastruktur på så kallad ”allmän platsmark”.

Uppdraget innebär att regelverket ska bli enklare så att kommuner kan påskynda utbyggnadstakten. Regeringen har som utgångspunkt att det ska vara enkelt att ladda sin elbil oavsett boendeform och att tillgänglig laddinfrastruktur nära bostaden är en förutsättning för att äga eller dagligen använda en elbil.

– Det ska vara enkelt att ladda elbilar nära hemmet, men den som bor i flerbostadshus kan i dag behöva åka långt för att kunna ladda sin bil. För att skynda på elektrifieringen av vägtransporter behöver vi göra det lättare för fler att välja eldrivna bilar, säger infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson.

Transportstyrelsen ska redovisa uppdraget senast den 5 april 2024.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.