Regeringen: Nu ska hemmaladdning av elbilen bli enkelt för alla boendeformer

Regeringen har gett Energimyndigheten uppdraget att föreslå åtgärder för att underlätta och förbättra laddning av elbil vid hemmet. Uppdraget ska genomföras i samarbete med Boverket och Lantmäteriet.

Närmre 90 procent av alla laddning av elbilar sker vid hemmet, eller jobbet där bilen står parkerad. Däremot skiljer sig förutsättningarna åt för olika boendeformer. För boende i flerbostadshus, med parkering i en samfällighet eller för de som parkerar på gatan är ofta laddmöjligheterna små. Medan de som bor i villa med egen parkering ofta har det enklare.

Uppdraget från regeringen syftar till att ge en helhetssyn, och skapa fram skarpa förslag på hur tillgången till laddning kan förbättras. Uppdraget ska redovisas den 20 augusti 2021.

– Det ska vara enkelt att ladda elbilar, också för dem som bor i flerbostadshus eller har gatuparkering. Vi ser hinder som ska lösas, säger energiminister Anders Ygeman.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.