Regeringen kräver enhetlig betalningslösning för publika laddstolpar

Pressbild: Göteborg Energi

Framtidsutsikterna för enkel laddning vid publika elbilsladdare ser mycket positiv ut. Dels arbetar Elbil Sverige med att ta fram en prisvärd roamingtjänst och dessutom granskar Konsumentverket otydlig prisinformation.

Idag kallade också regeringen med energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman i spetsen branschen till samtal. Målet var att samtala om elbilsladdning och framföra kravet på en överenskommelse om en enhetlig betalningslösning.

– Det är ofta krångligt att ladda en elbil på grund av den uppsjö av olika betalningslösningar som används. Jag vill att vi hittar lösningar som underlättar för elbilsanvändarna, säger Anders Ygeman.

Tidningen Elbilen skriver att branschen kom överens om att hitta en gemensam lösning. Branschen ska vid nästa möte presentera ett förslag till ministern. Nästa möte kommer att ske om ett par månader.

– Går allt som planerat kan vi ha en lösning ute i början av nästa år, säger Anders Ygeman till Dagens Industri

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.