Regeringen ger klartecken för stöd till fler publika snabbladdare i glesbygden

Regeringen har nu beslutat om fortsatt stöd till att täcka de ”vita fläckarna” som saknar publika snabbladdare utmed de större vägarna. På grund av regeländringar på EU-nivå behövde regeringen ändra förordningen för Vita fläckar-stödet. Det är nu klart.

– Det ska gå lätt att ladda, i hela Sverige. Jag är glad att vi nu ser till att det viktiga stödet till publik laddinfrastruktur längs stora vägar i glesbygd fortsätter. Var du bor ska inte påverka din möjlighet att köra elbil, sa energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar.

Det är Trafikverket som hanterat det aktuella stödet för utbyggnaden av publika laddstationer. Det har pågått sedan 2020 och uppgått till 50 miljoner kronor per år.

Naturvårdsverket erbjuder liknande stöd för utbyggnaden av publika laddstationer via Klimatklivet. Detta är ett helt annat stöd och ska inte förväxlas med det Trafikverket kan ge. Trafikverket kan stötta hela investeringen, medan Klimatklivet täcker upp till halva kostnaden.

Karta: Sverige innan och efter utlysningen

Mer om stödet hos Trafikverket.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.