Recharge ska slå kraftrekord – gratis elbilsladdning i Ljungby och Ystad i helgen med nya snabba laddare

I helgen bjuder laddningsoperatören Recharge in till gratis elbilsladdning vid McDonald’s i Lungby och Ystad. Målsättningen är att sätta rekord för supersnabbladdning med nya kraftfulla laddstationer.

I Ljungby har man placerat ut tre stycken 225 kW snabbladdare som totalt kan erbjuda sex stycken laddplatser. Det är numera den kraftfullaste laddstationen i hela Ljungby kommun, skriver Recharge. Anläggningen i Ystad är något mindre. Här finns en ny laddare av samma typ med två laddplatser.

– Vi ser ett skifte mot att fler bilköpare väljer rena elbilar istället för laddhybrider. I september valde var tredje bilköpare rena elbilar och dessa betjänas bäst av snabb- och supersnabbladdning. Vi har varit tidigt ute i marknaden med publik snabbladdning på McDonald’s restauranger, säger Maria Brant chef för Recharge Sverige.

– Nu följer vi upp med nya generationens supersnabbladdare för alla nya och kommande generationer elbilar. Det vill vi såklart fira med våra gemensamma kunder och erbjuda gratis laddning, tillägger Maria Brant.

Erbjudandet om gratis snabbladdning på de två orterna gäller från fredag 22 oktober till måndag morgon den 25 oktober.

När Recharge sedan inför avgift på laddarna ska det vara enkelt att betala. De är kopplade till flera laddtjänster som Easypark, Fortum Charge & Drive, Plugsurfing och Volkswagens, Mercedes och Hyundais integrerade tjänster. Dessutom kommer man erbjuda betalning med kort och sms.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.