Rapport: Tesla fortfarande ledare inom elbilar – men Volkswagen rusar snabbt framåt

Tyska Center of Automotive Management har grottat ner sig i innovationer hos 30 biltillverkare. Syftet är att kora de mest innovativa bilmärkena som tillverkar elbilar. Man har granskat bilmärkena och deras utveckling under fem års tid.

Totalt har man tittat på 212 innovationer hos biltillverkarna och ledaren sedan många år tillbaka är Tesla. Andra- och tredjeplats går till två kinesiska tillverkare av elbilar, BYD och BAIC.

– Tyska biltillverkare har fortfarande en hel del att göra inom området för ren elektromobilitet. Bland de helt eldrivna fordonen fortsätter Tesla att hålla ledningen följt kinesiska av BYD och BAIC, står det att läsa i rapporten.

Men man uppmärksammar också Volkswagenkoncernen som snabbt klättrar på listan. Bland annat har man rusat ikapp förbi Hyundai och Renault i rekordfart.

Mest innovativa elbils-märkena

  1. Tesla
  2. BYD
  3. BAIC
  4. Volkswagen
  5. Hyundai
  6. Renault
  7. Nissan
  8. Tata
  9. Mercedes
  10. BMW
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.