Rapport: Europas elbilar går snart om USA och Kina

Enligt analysföretaget McKinseys rapport går snart elbilsproduktionen i Europa om den i USA och Kina. Det kan ske redan 2021 avslöjar rapporten.

Företaget spår att Tyskland volymmässigt kommer bli en marknadsledande tillverkare av elbilar. Till 2024 kommer 29 procent av världens elbilar att tillverkas i Tyskland, jämfört med 18 procent idag. Men redan 2021 spår man att Tyskland kommer tillverka 1,7 miljoner elbilar.

– Efterfrågan i Europa har blivit skyhög. Efterfrågan får bärkraft av kravet som ger ett ökat utbud av bilar som ska nå EU:s gränsvärden för koldioxidutsläpp, säger Nicolai Müller, delägare i McKinsey.

Europa är en hotspot för laddbara fordon, skriver McKinsey. Försäljningen av elbilar och plugin-hybrider ökande med 44 procent 2019 till över 600 000 fordon, jämfört med föregående år. I Kina ökade laddbara bilar med endast 3% till 1,2 miljoner bilar, och i USA sjönk marknaden med 12% till 300 000 bilar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.