Ram visar upp de första konceptskisserna på eldrivna Ram 1500 – med lansering 2024

Amerikanska Ram har lovat att bygga en första eldriven pickup till 2024. Den bilen kommer bli en helt eldriven version av den i USA populära pickupen Ram 1500.

Utvecklingen går under mottot Ram Revolution och det är under det namnet man kommer utveckla den första konceptversionen av pickupen. Målet är att utforma den eldrivna Ram 1500 med synpunkter från kunder.

– Vår nya Ram Revolution-kampanj kommer att tillåta oss att engagera oss med kunder på ett nära och personligt sätt. Så att vi kan samla in meningsfull feedback, förstå deras önskemål och behov och ta itu med deras problem. I slutet tillåter det oss att leverera den bästa elektriska pickupen på marknaden med Ram 1500 BEV, säger Mike Koval, VD på RAM.

Ram delar nu med sig av de första konceptskisserna för att illustrera det tidiga arbetet. Skisserna är utformade efter synpunkter som samlats in efter ett år av möten med kunder via olika evenemang.

Ram som ingår i Stellantis-koncernen förväntas dela en hel del tekniska innovationer utvecklad bland koncernsyskonen. Mike Koval har tidigare uttryckt en önskan om V2G-teknik, snabbladdning på minst 150 kW, avancerade förarassistanssystem och smarta förvaringslösningar för att nämna några få.

Ram har som mål ett erbjuda ett helt elektriska modeller i de flesta av sina segmenten till 2025. En helt komplett portfölj kommer stå klar senast 2030.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.