Rally-elbilen Ford Mustang Mach-E Rally ska säljas i Europa

I samband med bilfestivalen Goodwood Festival of Speed i Storbritannien visade Ford upp den rallyinspirerade elbilen Mustang Mach-E Rally. Nu är det klart att bilen också kommer att erbjudas till kunder i Europa, bekräftar Ford Sverige.

– Mustang Mach-E fick känslan av frihet och körglädje från Mustang, utöver att vara helt utsläppsfri. Med Mustang Mach-E Rally ger vi även våra kunder friheten att köra på utmanande vägunderlag, säger Darren Palmer, Vice President, Electric Vehicle Programs, Ford Model e.

Ford är sparsamma kring detaljerna om rallymodellen och har kamouflerat karossen med en dekor. Men den tydliga spoilern, och de kraftigare fälgarna går ingen obemärkt förbi. Fram finns också en tydlig röd bogserögla.

Interiört ser vi också en del tydliga förändringar. Nytt är nya inslag och ilägg vid ryggstödet, instrumentbrädan och ratten.

Ford förtäljer inte när försäljningen startar, med förväntningen är någon gång under hösten.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.