Räckviddstest 2021: Tesla och Ford når längst – BMW håller vad man lovar

En förbättrad Tesla Model 3 och nya Mustang Mach-E når längst i de senaste räckviddstesterna. Det är tidningen Motor och norska motorförbundet NAF som testat tio elbilar i ett nytt vinterräckviddstest.

Kriteriet för att vara med i testet var att modellen antingen skulle vara ny eller uppdaterad. De tio elbilarna som deltog var: Volkswagen ID.3, Volvo XC40 Recharge, Polestar 2, Citroën ë-C4, Ford Mustang Mach-E med bakhjulsdrift och fyrhjulsdrift, Xpeng G3, BMW iX3, Lexus UX300e och nya Tesla Model 3 med värmepump.

Även om de två amerikanska elbilarna nådde längst i testerna så fanns det en annan nyhet som faktiskt höll vad den lovade. Elbilen BMW iX3 var endast fyra procent från sin utlovade WLTP-räckvidd. Det är överlägset den minsta avvikelsen från WLTP-siffrorna som någon bil haft i tidningens tester.

Tillskottet av värmepump i nya Tesla Model 3 har gjort underverk för räckvidden, skriver tidningen. Den klarade sig betydligt bättre än förra vintern med en avvikelse på minus 12 procent från de angivna WLTP-siffrorna.

Andra modeller som som fick godkänt, med en avvikelse på 15 till 20 procent var Ford Mustang Mach-E 2WD, Lexus UX300e, Volkswagen ID.3 och Volvo XC40 Recharge. Besvikelsen i testet var Polestar 2 med en avvikelse på 26 procent.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.