Quds Rise är en elbil från Libanon – tillverkaren EV Electra lovar flera modeller

EV Electra är den första tillverkaren av elbilar i Libanon och Mellanöstern. Målsättningen är att hjälpa regionen till en hållbar framtid. Nu har man visat upp sin första elbil och det i form av sportbilen Quds Rise. Den ska tillverkas i Libanon av inhemska material och på så vis stötta lokal industri.

– Den här bilen… om du tittar på någon jämförbar bil, i samma klass, med samma utseende, med samma specifikationer, så kommer du inte under 100 000 dollar. Vi ville inte utmana Tesla, vi vill bara vara nummer ett. De stod bara i vägen. Så vi var tvungna att passera dem, säger en självsäker Muhammed Jihad, VD för EV Electra.

Priset startar på motsvarande 250 000 kronor. Då får du en elbil med plats för två personer. Den har ett batteri på 50 kWh med en räckvidd på 450 kilometer.

Motorn på bakaxeln producerar 160 hästkrafter och bilen klarar 0-100km/h på omkring fem sekunder. Tillverkningen ska starta i år och de första bilarna ska vara ute på vägarna i Libanon redan till sommaren.

Fler modeller från EV Electra

Längre fram planerar EV Electra för att tillverka fler elbilar. Däribland en lyxig premiumsedan döpt till Quds Capital ES. Den är utrustad med ett batteri på 90 kWh och kommer ha en räckvidd på över 800 kilometer. Quds Suvectra är en suv med ett batteri på 72 kWh som ska erbjuda en räckvidd på omkring 520 kilometer.

Enligt företagets webbplats ska det bland annat finnas en återförsäljarorganisation på gång i Tyskland och Danmark. Det tyder på att en europeisk lansering troligtvis är möjlig.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.