Publikrekord på eCarExpo i Göteborg visar på fortsatt stort intresse för elbilar

Pressbild: eCarExpo

Trots slopad bonus och ökande elpriser så är intresset för elbilar större än någonsin. Det visar inte minst besökssiffrorna från förra helgens eCarExpo i Göteborg.

Under tre dagar lockade mässan totalt 12 170 besökare. Det är en ökning med 31 procent mot det tidigare rekordet i fjol.

– Göteborg håller på att bli ett internationellt elbilscentra. Mässan här är inte bara en lokal angelägenhet längre utan en mötesplats för globala aktörer, säger mässans chef Gunnar Dackevall.

Utöver ett fokus på elbilar och laddinfrastruktur fanns också för första gången utställare om solel. Något som visade sig vara uppskattat.

– Har man solel vill man ha elbil och tvärtom. I år handlade mässan för första gången även om solel, något som visade sig vara ett framgångsrecept, säger Anna Werner som är VD på branschorganisationen Svensk Solenergi.

Under mässans första dag spelade jag in en kort rundvandring; den kan du se i videon nedanför:

En del utställare och elbilar stack ut mer än andra. Jag har summerat mina höjdpunkter från mässan i ett inlägg här. Nästa eCarExpo kommer hållas i Stockholm den 3 till 5 februari 2023.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.