Provkörning av elbilen Audi E-tron med gott betyg

Pressbild: Audi

Flera svenskar tidningar har blivit inbjudna av Audi att provköra nya Audi E-tron. Provkörningen ägde rum i Namibias öken där ökensanden (körmässigt) ger en realistisk simulering av körning nordiskt vinterlandskap. Det är dels Expressens Allt om Bilar samt tidningen Elbil i Sverige som provkört bilen. Slutsatserna är enigt positiva.

Expressen ger tidningen toppbetyg i komfort där man talar sig varm om bilens körlägen som ger komfort oavsett underlag. Bilen följer lydigt rattens rörelser i alla lägen. Design och säkerhet får också högt betyg av Expressen, medan Ekonomi något lägre. Det är en dyr bil. Expressens reportage hittar du här.

Elbil i Sverige hyllar också komforten och köregenskaperna. Detta är en bil som få kommer bli besvikna på enligt tidningen. Läs det fullständiga reportaget här.

De första beställda bilarna når Sverige i slutet av året. Om man vill ha en bil under 2019 bör man beställa nu. 15 000 har förbokat bilen världen över, man kommer tillverka 20 000 bilar om året. I Sverige har ungefär 850 stycken förbokat bilen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.