Produktionen av Volvo XC40 Recharge har startat – leverans i slutet på året

Nu har Volvo startat produktionen av sin nya elbil Volvo XC40 Recharge. Produktionen sker i belgiska Gent och de första kunderna kommer får sina nya bilar i slutet på året.

– Det här är en stor dag för Volvo Cars och för alla anställda här i Gent. När vi fortsätter att elektrifiera modellprogrammet är Gent-fabriken banbrytande för vårt globala tillverkningsnätverk, säger Javier Varela, chef för global industrial operations och kvalitet.

Volvo skriver att kundernas efterfrågan på XC40 Recharge varit stor. Alla bilar som ska byggas det här kalenderåret är redan sålda. Den fyrhjulsdrivna XC40 Recharge har en räckvidd på omkring 400 km och en motoreffekt på 408 hästkrafter.

XC40 finns redan idag med förbränningsmotor och avviker inte i någon större utsträckning bortom eldriften. Modellen får dock samma nya Android-baserade infotainmentsystem som koncernsyskonet Polestar 2.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.