Produktionen av nya elbilen BMW iX3 startar i sommar

BMW är redo att starta tillverkningen av den efterlängtade SUV:en iX3 i sommar. Det försäkrar BMW:s Vd Oliver Zipse till Automotive News.

Tillverkningen av elbilen ska ske genom ett samriskbolag i en produktionsanläggning i Sengyang i Kina. BMW iX3 är den första BMW:n som använder företagets nya bottenplatta som är anpassad både för elbilar, plugin-hybrider och förbränningsmotorer.

– Förberedelserna rullar på enligt plan trots osäkerheten orsakad av Coronapandemin, ska Vd:n ha meddelat enligt Automotive News.

BMW har ännu inte släppt detaljerna kring elbilen, men konceptversionen lanserades med ett batteri på 74 kWh som ska ge en räckvidd på 440 kilometer. Motorn levererar 270 hästkrafter och snabbladdningskapaciten ska uppgå till 150 kW. De första leveranserna ska ske innan året är slut.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.