Produktionen av Audi Q8 e-tron edition Dakar har startat

Med inspiration från ökenrallyt Dakar presenterade Audi vid årsskiftet nya Audi Q8 e-tron edition Dakar. Högre markfrigång, designad för bättre framfart på lösa underlag och en tilltuffad robustare design får bilen att definitivt sticka ut.

Nu berättar Audi att produktionen har startat vid företagets produktionsanläggning i Bryssel. Först ut är en begränsad specialversion i 99 numrerade exemplar, där varje modell bär en unik numrering på D-stolpen ihop med en dekor. Genom specialdekoren ska tankarna till dakarrallybilen Audi RS Q e-tron förstärkas.

Bilen till vänster har inspirerat till bilen till höger.

I botten sitter samma drivlina som Audi Q8 55 e-tron quattro vilket innebär ett batteri på 106 kWh, två motorer med en totaleffekt på 300 kW och förmågan att göra sprinten från 0 till 100 km/h på 5,9 sekunder med terrängdäcken General Grabber AT3.

Räckvidden blir upp till 487 kilometer och toppfarten 200 km/h. Dakar-utgåvan har fått en 65 millimeter högre markfrigång än standardmodellen. Priset väntas starta på runt 1 440 000 kronor

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.