Problem med trasiga elbilsladdare i Göteborg

Under de senaste dagarna har det varit problem att ladda vid flera laddstolpar tillhörande Göteborgs stad och det kommunala parkeringsbolaget Göteborgs Parkering. Det har flera läsare till Allt om Elbil rapporterat.

Omkring 1500 destinationsladdare ska varit drabbade av ett mjukvaraproblem. Något som så klart ställer till det för bilister som planerat att ladda i staden under sitt besök. Bakgrunden till problemet ligger hos en leverantör till parkeringsbolaget som sköter driften och betalningen av stolparna. Arbetet pågår för att få igång laddstolparna igen.

– Vi förstår att det är frustrerande för dig som kund att inte kunna ladda din elbil, skriver parkeringsbolaget i en kommentar.

För att göra det möjligt att ladda i en viss utsträckning erbjuder Parkering Göteborg istället gratis laddning vid sina P-Hus i Heden och vid Liseberg Södra. Här ska det bara vara att koppla in laddningskabeln, så startar laddningen automatiskt.

– De två husen är centralt belägen och har gott om kapacitet. På så sätt vill vi kompensera för de problem situationen kan ha orsakat, skriver parkeringsbolaget.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.