Priskollen: Nu blev snabbladdning billigt hos Tesla – halva priset

Efter en höst av prishöjningar hos landets laddningsoperatörer tycks återigen en lättnad i form av prissänkningar vara i sikte. I alla fall hos vissa operatörer. I förra veckan berättade laddningsoperatören Recharge att man sänker priserna på sina snabbladdare.

Nu tycks även Tesla ha sänkt priserna vid sina Superchargers, och det med stor marginal. Priserna har på många håll halverats mot höstens högsta nivåer. Under en period i höst var Tesla i många fall det dyraste alternativet, med priser nära 8 kr/kWh. Nu är Tesla i många fall nästan det billigaste alternativet.

Redan i förra veckan såg vi de första prissänkningarna hos Tesla, då införde Tesla lägre priser under delar av dygnet med låg belastning. Då uppgav Tesla ett genomsnittligt pris på 5,03 kr/kWh vid låg belastning och 5,66 kr/kWh vid hög belastning för Teslaägare och medlemmar.

Nu blev det ännu billigare

Medlemmarna i Facebook-gruppen Tesla Owners Club Sweden har idag uppmärksammat att Tesla genomgående tycks ha infört betydligt större prissänkningar på sina Tesla Superchargers över hela landet.

Priserna ligger nu på mellan 3,50 kr/kWh och upp till strax över 4 kr/kWh, beroende på var i landet man laddar och beroende på när under dygnet.

Tesla har tidigare berättat att man noga följer utvecklingen av priserna på energimarknaden och justerar dem regelbundet. För Tesla är det viktigt att Tesla-ägare och andra som laddar ska dra nytta av besparingen när energikostnaden sjunker.

Just nu visar priskollen att Tesla kan erbjuda riktigt fördelaktiga priser på snabbladdning.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.