Prisindikation på en elbil från Volvo

Håkan Samuelsson, Vd Volvo Cars. Foto: Volvo/Press

Under en tvåårsperiod med start från 2019 har Volvo lovat fem nya elbilar. Det är tre bilar under varumärket Volvo och två under prestandamärket Polestar.

Nu har Volvos koncernchef Håkan Samuelsson i ett uttalande till tyska Wirtschaftswoche berättat att målet är att hålla priset för sina eldrivna bilar på samma nivå som priset på dagens dieselbilar.

Idag kostar en Volvo V60 med en dieselmotor från ungefär 310 000 kronor och uppåt. En Volvo XC90 ligger på ungefär 500 000 och uppåt. I ett tidigare uttalandet har vi fått indikationen att priset på de mindre modellerna kommer motsvara det av en Tesla Model 3, som vi tror i Sverige kommer landa på omkring 350 000 – 400 000kr.

”Vi vill erbjuda våra kunder ett mycket attraktivt alternativ i prissegmentet där vi finns idag”, säger Volvos koncernchef Håkan Samuelsson till Wirtschaftswoche.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.