Priset på Sono Sion klart – siktet ställt på 25 125 euro

Sono Motors som sedan 2016 utvecklar elbilen Sono Sion berättar att man idag har nått 20 000 betalande förhandsreservationer. I samband med det får vi nu också reda det förväntade försäljningspriset.

Priset förväntas starta på 25 125 euro (netto) vilket motsvarar ungefär 270 000 kronor, skriver Sono Motors i ett pressmeddelande. Vi misstänker att det är priset för den tyska marknaden. Andra avgifter och skatter kan tillkomma på andra marknader.

Sion är utrustad med många smarta och annorlunda lösningar. Fokus har varit att skapa en rymlig och praktiskt elbil. Bland annat får den 458 solceller som ska kunna ge omkring 11 mils räckvidd i veckan. Batteriet är annars på 54 kWh vilket ska räcka till ungefär 300 kilometers körning.

Snabbladdning är möjlig med upp till 75 kW. AC-ombordladdaren är dubbelriktad med 11 kW i vardera riktning vilket gör att Sion också kan fungera som en powerbank.

Tillverkningen av Sion ska starta under andra halvan av 2023. Sono Motors har valt finska Valmet Automotive som tillverkningspartner. Målet är att tillverka 257 000 elbilar fram till 2030.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.