Priset på nya Nissan Leaf enligt läckor

Strålkastarna på nya Nissan Leaf.

Nästa generation av den populära elbilen Nissan Leaf har världspremiär i september. Nissan har varit duktiga på att bevara hemligheter kring den nya bilen, men det läcker ut mer information ju närmre avtäckningen vi kommer.

Tidigare har vi sett de första bilderna på bilen under en reklamfilmsinspelning. Nu har vi fått en indikation på priset. Nya Nissan Leaf kommer att kosta motsvarande $29 990 i USA. Översatt till svenska kronor blir det ungefär 245 000kr.

Idag kostar en Nissan Leaf från $30 000 i USA, alltså tros Leafen ha samma pris som sin föregångare. Med tillkommande skatter och avgifter kostar Nissan Leaf  idag från 317 490kr i Sverige.

Mer kräm för samma peng

I samband med avslöjande av priset läckte även fler dokument ut. Motoreffekten på Nissan Leaf blir 147 hästkrafter, alltså 40 fler än nuvarande modell.  Likaså spekuleras det kring räckvidden på instegsmodellen, som tros bli omkring 25 mil, alltså 5 mil mer än dagens instegsmodell.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.