Första prisuppgiften på elbilen Subaru Solterra – från 579 900 kr

I mitten av det här året lanserar Subaru elbilen Solterra. Den nya elbilen bygger på elbilsplattformen e-TNGA gemensamt utvecklad inom Toyotakoncernen.

Fram till idag har Subaru inte kommunicerat några prisuppgifter. Men nu har en av de svenska återförsäljarna för första gången tillkännagivit de svenska priserna på Subaru Solterra.

På återförsäljarens hemsida går det att läsa att priset kommer att starta på 579 900 kronor. Det framgår dock inte några detaljer kring utrustningsnivåer.

Skärmdump från återförsäljarens hemsida.

Vi vet sedan Europalanseringen förra året att Solterra blir fyrhjulsdriven, med en dubbla uppsättning motorer som levererar en totaleffekt på 160 kW. Batteriet är på 71,4 kWh och Subaru uppskattar räckvidden till strax över 400 kilometer.

Via återförsäljarens hemsida framgår det också att Subaru kommer erbjuda privatleasing. Priserna startar här på 4 995 kronor per månad. Däremot framkommer inget om leasingperiod eller körsträckor.

Subaru Solterra delar mycket med koncernens syskonmodeller Toyota bZ4x och idag lanserade Lexus RZ 450e. Ingen av de två tillverkarna har kommunicerat några svenska priser för sina modeller. Priset för Subaru Solterra kan nu ge oss en liten indikation om vad dessa modellerna kan komma att kosta.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.