Premiären av Lucid Gravity bekräftad till 16 november

Lucid Motors har nu startat nedräkning till lansering av sin nästa elbil. Det i formen av den större suven Lucid Gravity. Avtäckningen är planerad till den 16 november.

– Det är både en förklädd superbil och en SUV med flexibelt passagerar- och lastutrymme som är orimligt stort i förhållande till fordonets exteriörmått, säger Derek Jenkins, ansvarig för design på Lucid Group.

Lucid Gravity kommer ha upp till sju sittplatser men kommer också erbjudas i ett fem- och sexsitsig utförande. Bland andra löften som Lucid delat med sig av är en räckvidd längre än någon annan SUV på marknaden. Det skulle i så fall innebära att Gravity får en längre räckvidd än Fisker Ocean som idag leder WLTP-ligan bland suvar med sina 707 kilometer.

Lucid Gravity med takbox.

Produktionsstarten bekräftar Lucid Motors till slutet av nästa år. Lucid Gravity väntas också komma till Europa. Märkets premiumsedan Air har i år letat sig in på flera marknader i Europa. Däribland Norge, Tyskland, Nederländerna och Schweiz.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.