Fruktad eller efterlängtad? Snart premiär för eldrivna Dodge Charger

Snart kommer dagen som Dodge Charger-fans antingen längtat efter eller har fruktat. Den 6 mars visar Dodge nämligen upp den helt eldrivna Dodge Charger.

– Röken kommer skingras, den 5 mars är det premiär, skriver Dodge kort i en blänkare och delar med sig av en första teaser inför premiären:

Någon jätteöverraskning kommer väl premiären inte bjuda på. Dodge har både visat upp bilen på förhand och talat ganska fritt om den – parallellt med en uppsjö presentationer av flertalet konceptbilar.

Först ut är en el-Charger som kommer erbjudas med två olika motoreffekter. Antingen 340 kW (456 hk) eller 440 kW (590 hk). Genom en ”kristallnyckel” kan ägaren sedan låsa upp bilen så att den får ännu mer motoreffekt – och toppa uppåt 470 kW och senare 500 kW i ett andra steg. Som elbil kommer Charger dessutom kunna mullra, simulera växlingar och vibrera för att tilltala de som annars är förtjusta i V8:or.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.